Представа "Зашто је полудео господин Р?" победник 23. ЈПФ
12/11/2018

Представа “Зашто је полудео господин Р?” победник 23. ЈПФ

Ардалион за најбољу представу 23. Југословенског позоришног фестивала припао је представи “Зашто је полудео господин Р?”, у извођењу глумаца Југословенског драмског позоришта. Редитељ ове представе Бобо Јелчић награђен је за режију, а по оцени стурчног жирија Борису Исаковићу припала је награда за најбољу мушку улогу у овој представи.

Победник 23. ЈПФ – представа “Зашто је полудео господин Р?”

Стручни жири у саставу Ленка Удовички, редитељка и председница жирија, Драгана Варагић глумица, Слободан Обрадовић драматург, Дарио Харјачек редитељ и Јанко Љумовић, продуцент, одлучио је да Ардалион за најбољу женску улогу припадне Милици Грујичић за улогу Веренице у представи „Крваве свадбе“ у копродукцији Српског народног позоришта из Новог Сада и Град театра Будва.

Милица Грујичић, добитница Ардалиона за најбољу женску улогу у представи “Крваве свадбе”

Награда Ардалион за најбољу сценографију припала је Јасмини Холбус за представу „Пет живота претужног Милутина“ у продукцији Атељеа 212 из Београда, док је Ардалион за најбољу костимографију припао Татјани Радишић за представу „Кад би Сомбор био Холивуд“ у продукцији Народног позоришта Сомбор.

Ана Марија Веселчић у улози Бјанке у представи „Кроћење горопаднице“

Ана Марија Веселчић за улогу Бјанке у представи „Кроћење горопаднице“ у продукцији Хрватског народног казалишта Сплит, награђена је за најбољу епизодну улогу.

Жири је одлучио да се награда Ардалион за најбољег младог глумца и награда Политике “Авдо Мујчиновић” додели Јоакиму Тасићу за улогу Симеона Његована, младог газде, у представи „Корешподенција“ у продукцији Звездара театра из Београда.

Јоаким Тасић у улози Симеона Његована, младог газде, у представи „Корешподенција“

Специјална награда Ардалион, како је одлучио жири, равноправно се додељује композиторки Ирени Поповић Драговић за музику у представи „Кад би Сомбор био Холивуд“ у продукцији Народног позоришта Сомбор и глумачком ансамблу представе „Пет живота претужног Милутина“ у продукцији Атељеа 212 из Београда.

Извор текст и фото: www.infoera.rs