Представа "Перплекс"
16/01/2023

Представа “Перплекс”

Народно позoриште Ужице се прикључило хуманитарној акцији прикупљања неопходних новчаних средства за лечење нашег суградјанина Небојше Божића. У четвртак 26. јануара 2023.године са почетком у 20 часова биће изведена представа у хуманитарне сврхе.

Приход од улазнића биће уплаћен за лечење Небојше Божића. Дођите да заједничким снагама прикупимо помоћ и обезбедимо што виће средстава за лечење од опаке болести нашег Небојше.
Цена улазнице је 300 динара. Радно време билетарнице од 14 до 20 часова.

У овом комаду антијунаци отварају апсурде свога постојања у низу комичних ситуација у којима се не сналазе, а истовремено желе импресионирати себе и друге усиљеном унутрашњом сигурношћу и непостојећом снагом. Суочени с одсуством икаквог властитог идентитета, копрцају се у покушајима успостављања неких измишљених и наметнутих идентитета, што их чини још комичнијима. Драматуршка форма “позоришта у позоришту” додатно наглашава овај апсурдни дискурс и свима нама поставља метафизичка питања: “Ко смо? Одакле долазимо? Куда идемо?” Реч је о комедији забуне у којој кроз серије трансформација на сцени кроз потпуно неочекиван начин пред нас доводи људе који махнито желе да успоставе равнотежу живота и сигурности у непрестано променљивој и пропадајућој стварности. Али губе са сваким идентитетом који преузму. Стварност ће им увек бежати под ногама док се њихово постојање не претвори у позоришну представу.
Режија: Горан Головко
Играју: Вахдин Прелић, Дејан Максимовић, Биљана Здравковић и Драгана Врањанац
Визуелни идентитет: Миа Давид
Дизајн звука: Никола Пејовић
Дизајн светла: Александар Росић