Представа "Код Шејтана или једна добра жена"
17/06/2019

Представа “Код Шејтана или једна добра жена”

Представа “Код Шејтана или једна добра жена” биће изведена на Великој сцени Народног позоришта Ужице у уторак 25. јуна у 20 часова.

„Код шејтана или једна добра жена“ Сање Савић је прича о трпљењу и покушају побуне против њега. Ово је прича о самоослобађању једне жене које је дошло прекасно у њеном животу да би успело, прича о простору и времену који су само наизглед садашњи и савремени али који испод маске псеудомодерности и даље крију дубоко традиционалне, ритуалне и мизогине улоге које су у животу додељене женама. Ова драма је пасија једне жене која више не може да издржи бесмисао и нељубав у којима је њена свакодневица огрезла.

Ова драма је хронологија страдања главне јунакиње кроз које она ипак успева да бар донекле поврати елементе свог  достојанства и интегритета, упозорење да не окрећемо главу од неких тихих патњи које се око нас дешавају јер у тим патњама можда гасну пламенови неких врло вредних и драгоцених живота.Ова драма је посвета свим женама које су имале дарове, снове и надања и никада им се ни из далека нису приближиле зато што им нико није дао подршку и охрабрио их да искораче у непознато.

Представа је рађена у копродукцији УК “Вук Стефановић Караџић”/КЦ Панчева/Пулс театар Лазаревац

Текст: Сања Савић
Режија: Стеван Бодрожа
Сценографија: Милан Миладиновић
Костим: Мина Миладиновић

Играју:
Јасмина Вечански
Михаела Стаменковић
Ивана Недељковић
Михаило Лаптошевић
Игор Боројевић
Младен Вуковић
Милан Алексић