Председник Јихаи групе у Србији у посети малишанима у вртићу на Пори
28/05/2021

Председник Јихаи групе у Србији у посети малишанима у вртићу на Пори

Директор Јихаи групе у Србији Баојуан Сун посетио је данас малишане у вртићу Јихаи на Пори, где им је пренео поздраве Линде Вонг и честитао 1. јун Међународни дан деце.

На посети и поклонима за децу која похађају овај вртић захвалила се директорка Предшколске установе Ужице Веселинка Јовановић, подсетивши да је управо захваљујући Јихаи групи изграђен и опремљен овај вртић у коме данас борави 153 деце.

Добродошлицу директору Јихаи групе у име Града пожелео је Ратко Трмчић члан Градског већа за друштвене делатности. И овом приликом изразио је захвалност за подршку и помоћ коју су пружили чланови Јихаи групе и изразио наду да ће сарадња бити настављена и у наредном пeриоду.

За госте су малишани припремили неколико музичких и плесних тачака, а заузврат су добили поклоне.

Подсећамо, Ужице се посредством Линде Вонг и Јихаи групе побратимило са кинеским Харбином и том приликом озваничен је Парк пријатељства, симбол блискости наша два народа и наша два града.

Касније је у парку на Пори средствима кинеских пријатеља реконструисан спортски комплекс који сада има терен за фудбал са вештачком травом и терен за кошарку са новом савременом подлогом.
Такође, ужички братски град Харбин донирао је Ужицу 20 справа за вежбање на отвореном, које су постављене у Парку пријатељства на Пори, на Зеленој стази, Сењаку и поред дечијег игралишта у кругу бивше касарне у Крчагову.