Предавања о савременом пчеларству и сточарској производњи
27/05/2019

Предавања о савременом пчеларству и сточарској производњи

У оквиру пројекта едукације пољопривредника са територије града Ужица, у организацији  града Ужица и Фондације “Ана и Владе Дивац”, у петак су одржана предавања о савременом пчеларству и сточарској производњи млека на фармама.

Марко Стевановић, члан Градског већа за пољопривреду, нагласио је да је сарадња са Фондацијом Дивац, која траје од 2016. године и са којом су удружена средства од преко 11 милиона за развој пољопривреде на подручју Ужица, највише за развој овчарства и козарства, изузетно корисна и да је дала видљиве резултате.

Економски саветник у Фондацији “Ана и Владе Дивац” Нада Обрадовић објаснила је да су предавања улагање у знање пчелара и сточара и да су значајна ради бољег остварења и оног материјалног дела улагања у производњу, било да је реч о овчарству, козарству, пчеларству:

“Недавно смо као Фондација прославили 12 година постојања. Прошле године смо са 2,2 милиона динара помогли кроз разне видове, материјално и нематеријално, а помажемо и практиканте у оквиру пројекта од којих се после преко 40 одсто запослило. Ове године у Ужицу и још три општине настављамо пољопривредни програм који је материјалан, јер произвођачи добијају пчелиња друштва и опрему за развој пчеларства.”

Иначе, у току је конкурс за пчеларе у висини од четири милиона динара који су организовали и финансирали град Ужице и Фондација “Ана и Владе Дивац”.