Празник фудбала, "Трофеј Радомир Антић" у Ужицу 9. и 10. септембра
06/09/2023

Празник фудбала, “Трофеј Радомир Антић” у Ужицу 9. и 10. септембра

У Ужицу ће предстојећег викенда бити одржан, трећи по реду, Међународни дечији фудбалски фестивал “Трофеј Радомир Антић”. Уз учешће око 1200 младих фудбалера из 100 екипа из Србије, БиХ, Црне Горе и Северне Македоније, још једном, на најлепши начин, оживеће се име прослављеног фудбалера, тренера и пре свега Ужичанина Радомира Антића. Свечано отварање заказано је за петaк 8. септембар од 20 часова, док ће се утакмице играти у суботу 9. и у недељу 10. септембра.

Члан Градског већа Ратко Трмчић позвао је у име града, покровитеља овог фудбалског фестивала, Ужичане да у што већем броју присуствују свечаном отварању и такмичењу на два стадиона.

“Ужице је град спорта, а међу том децом сигурно су и будући фудбалери светског ранга, какав је био и Радомир Антић. У сусрет години у којој ћемо бити Престоница културе Србије и домаћин МОСИ, ово је још једна манифестација на коју можемо бити поносни”.

Испред организатора, Међународног дечијег фудбалског фестивала говорио је Драгиша Кузмановић, генерални секретар Спортског савеза Ужице.

“Ужице је град који цени своје спортске величине, освајаче европских, светских и олимпијских медаља и који никада неће заборавити име Радомира Антића. То доказујемо већ трећу годину. Градски стадион је понео његово име и истовремено је кренула организација овог фестивала дечијег фудбала. То је све масовнији и све успешнији турнир, који окупља велики број екипа из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније, на мапи турнира један од најбољих и најквалитетнијих у региону. На нама је да се потрудимо да буде још бољи и да у будућности његови учесници буду и деца из клубова из других земаља, које је Радомир Антић тренирао”.

Милан Чабрић из фудбалске менаџерске организације “Inter Sport Friends” захвалио се у име породице Антић представницима градана подршци, јер су како је истакао, препознали значај организације једног оваквог турнира.

“Колико је значајан говори и податак да ће све утакмице бити преношене на телевизији “Спорт Kлуб” и директно у шест европских земаља, уз апликацију преко које се могу пратити табеле и резултати уживо.  Позвао бих Ужичане, који воле дечији фудбал и поштују име Радомира Антића да дођу на стадион на свечано отварање уз ватромет и богат пропратни програм. Такође позивам их и на Градски трг, где ће у четвртак 7. септембра бити изложени пехари и медаље, специјално израђени у ковници у Италији за учеснике овогодишњег турнира. И ове године биће додељена награда за фер плеј, која је уврштена прошле године по трагично  настрадалом младом фудбалеру Машану Мартиновићу.

Пехари и медаље биће изложени на Тргу партизана у четвртак 7. септембра од 18 часова уз игру “Један на један” и дружење са децом. Свечано отварање трећег “Трофеја Радомир Антић” заказано је за петак 8. септембар од 20 часова на Градском стадиону “Радомир Антић”. Први такмичарски дан је субота 9. септембар, а у недељу 10. септембра наставља се такмичење по групама, након чега ће уследити елиминационе утакмице и на крају додела медаља.