Позив за подношење предлога за овогодишње награде града Ужица
14/08/2018

Позив за подношење предлога за овогодишње награде града Ужица

Ужице, 14. август: Скупштинска Комисија расписала је овогодишњи позив за подношење предлога за овогодишња јавна признања и награде града Ужица. Позив је отворен до 10. септембра и до тог датума предлози се могу доставити Комисији за јавна признања и награде града Ужица, -предлог кандидата за награде-, Ужице, Улица Димитрија Туцовића бр. 52. И ове године додељују се признања и то Повеља града, Плакета града и Награда града Ужица.

Председник Скупштине и Комисије, Бранислав Митровић навео је да се Повеља додељује за свеукупан допринос развоју града, Плакета за резултате у дужем временском периоду и Награда за изузетне резултате у претходном периоду:

“Поносан сам на рад ове Комисије у претходне две године јер смо на један посебан начин истакли све оне наше суграђане који су дали значајан допринос. Само да подсетим, у Комисији су одборници Славица Димитријевић и Радивоје Папић, Зоран Стаматовић, директор Народног позоришта и Зоран Јеремић, новинар и књижевник.”

Митровић је нагласио да су рад и резултати, постигнута остварења појединаца и колектива били једина мерила којима се управљала Комисија код доношења својих предлога за награђене:

“Истакли смо оне људе који се боре за праве вредности и надам се да ћемо и ове године имати пуно добрих и квалитетних предлога јер у Ужицу има доста људи који су дали значајан допринос развоју града. Драго ми је што могу да истакнем да смо прошле године, на предлог Студентске парламентарне уније, доделили признање и једном средњошколцу, гимназијалцу Андрији Ковачевићу. А и сам списак из претходних година показује да смо успели да наградимо људе који су заиста дали битан допринос Ужицу.”