Позив грађанима да се прикључе акцији "Очистимо реке и језера Србије"
03/07/2019

Позив грађанима да се прикључе акцији “Очистимо реке и језера Србије”

Град Ужице се прикључио великој еколошкој акцији дневног листа „Блиц“ под називом „Очистимо реке и језера Србије“, а све са циљем уклањања отпада из река и језера, који осим што естетски наружава изглед река и језера, вишетруко угрожава и целокупан живи свет у њима.

Због изузетног значаја језера Врутци, као главног извора водоснабдевања града Ужица и проблема који смо имали у претходном периоду, одлучили смо да се акција чишћења организује управо овде.

Акцију спроводи Град Ужице уз помоћ свих Вас који имате вољу и жељу да нам се придружите. Овим путем позивамо све суграђане, фирме, организације цивилног друштва, љубитеље природе, екологе, риболовце, ученике, студенте, савесне појединце и удружења који желе да се укључе у акцију, било својим ангажовањем, било механизацијом, логистичком помоћи или на било који други начин, да нам се придруже у акцији чишћења Врутака.

Акција ће се одржати у понедељак 8. јула са почетком у 8 часова. Сви заинтересовани могу се пријавити на телефон Одељења за заштиту животне средине и одрживи развој 031/592-421 и на е-маил ekologija@uzice.rs. Пријава траје до петка 5. јула до 13 часова. За учеснике акције обезбеђен је организован превоз и освежење.

Акцију подржавају и придружују се јавно-комуналана предузећа „Биоктош“, „Водовод“ и „Велики парк“, као и Рибочуварска служба која управља подручјем Врутака.

Сви заинтересовани појединци, удружења, локалне самоуправе, фирме или еколошке, невладине, ученишке и студентске организације које желе да се укључе у акцију, било својим ангажовањем, било механизацијом, логистичком помоћи или на било који други начин, како би смо рекама и језерима вратили достојанствени изглед и животну средину учинили лепшом и здравијом.

За чисту воду, за здраву животну средину, очистимо Врутке заједно!

 

ГРАД УЖИЦЕ