Поводом Дечије недеље, градоначелник Петковић приредио свечани пријем за ужичке малишане
07/10/2019

Поводом Дечије недеље, градоначелник Петковић приредио свечани пријем за ужичке малишане

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић, са сарадницима, приредио је традиционални пријем за малишане предшколских група Предшколске установе Ужице, поводом Дечије недеље и Дана града.

Поздрављајући, како је рекао, своје најдраже госте, градоначелник Петковић је упознао малишане са историјатом Ужица, али и са стварима којима се бави као градоначелник:

“Ове године, град Ужице прославља 690 рођендан. Скоро седам векова знамо да град Ужице постоји, да је тада први пут забележен у списима и као такав, један је од најстаријих градова у Србији”, навео је Петковић а онда додао да се пуно ради и гради у Ужицу како би се створило лепо и урбано окружење: “Ми старији се трудимо да урадимо све што је могуће да вама обезбедимо најбоље услове да растете безбрижно, да будете здрави, срећни, весели и да будете добри ђаци.”

После програма које су деца, са својим васпитачицама,  припремала за ову прилику, рецитација и песмица,  градоначелник је деци из сваког вртића уручио пригодне поклоне, а затим одговарао на њихова питања. У име Предшколске установе, директорка Веселинка Јовановић, градоначелнику је поклонила слику коју су урадила деца из вртића.