Поводом дана града за Вукана златник са посветом
31/10/2022

Поводом дана града за Вукана златник са посветом

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић уприличила је пријем за бебу рођену 9. октобра Вукана Шмакића који је на поклон од свог Града добио златник.

Према речима градоначелнице у тренутцима актуелне геополитичке ситуације, енергетске кризе и свакодневних проблема везаних за пројекте које реализујемо заиста је право задовољство посветити се нечем лепом.

“Иако смо се искрено надали да ће 9. октобра у Ужицу бити рођено много више беба, родила се само једна, чија мајка има пребивалиште на територији нашег града. Ипак, да ме погрешно не разумете свака беба нам значи много и свакој се једнако радујемо”.

Градоначелница је подсетила да је од прошле године Град увео праксу да се бебе рођене на Дан града Ужица дарују златником са посветом и том приликом честитала породици Шмакић рођење њиховог трећег детета Вукана Шмакића.

“Управо породице каква је ваша нека буду добар пример осталима, а ми ћемо се потрудити да Валентина, Војин и Вукан, али и сва остала деца у граду имају добре услове за одрастање и школовање. То ћемо чинити и кроз финансијску, али и сваки други вид подршке породицама, кроз изградњу нових вртића и школа и реконструкцију постојећих. Наравно градићемо и нова игралишта, спортске терене и остале садржаје за њихово што безбрижније и здраво одрастање. Катарини и њеном супругу још једном честитам и надам се да ће наредног 9. октобра у Ужицу бити рођено много више беба”.

Катарина Шмакић, мама Валентине, Војина и Вукана истакла је да јој је изузетно драго што је њена породица део овако лепе акције и што је Вукан рођен баш на Дан града Ужица.