Поводом Дана града и Дечије недеље маскенбал и програм „Деца за децу“ на Градском тргу
09/10/2019

Поводом Дана града и Дечије недеље маскенбал и програм „Деца за децу“ на Градском тргу

Поводом Дана града и Дечије недеље, ужички предшколци из свих вртића Предшколске установе Ужице, приватне Предшколске установе „Школица-Коцкица“, као и предшколци из ужичких основних школа и ученици ОШ „Миодраг В. Матић“ припремили су традиционални маскенбал и програм „Деца за децу“ на Градском тргу.

На овај, најлепши начин, деца су са својим васпитачима и директорком Веселинком Јовановић својим суграђанима честитала 690. рођендан града Ужица.

Маскенбалу су присуствовали градоначелник Ужица Тихомир Петковић са сарадницима који је и овом приликом честитао Дан града деци и свим суграђанима, али и веома драг гост и велики донатор Ужица, Линда Вонг која је допутовала из Кине са својом кћерком и унуцима да би присуствовала свечаној академији поводом Дана града, али и маскенбалу у којем су учествовали и њени унуци.

“Данас смо посебно почаствовани што је са нама Мама Вонг, Линда Вонг, наша пријатељица из Кине и што можемо да јој се захвалимо за све што је учинила за наш град, а пре свега, што доноси љубав из велике Кине према српском народу и нама Ужичанима и што је уз ту љубав донела и пуно новца којим је поспешила завршетак врића на Пори. Сви Ужичани су јој због тога захвални”, навео је градоначелник Петковић.

Линда Вонг је истакла да су Кина и Србија велики пријатељи и да кад год има времена, највише воли да дође у Ужице: “Овом приликом сам највише срећна што сам дошла поводом вашег Дана града. Много сам срећна што је Ужице из године у годину све боље. Наши мали другари у вртићима су све бољи, паметнији и много сам срећна што уче кинески.”

Заједно са ужичким предшколцима на Тргу су уз звуке дечијих песама играли и Линда Вонг и њени унуци

“Желим и надам се да ће Ужице постати пријатељски град Кине, да ћемо се повезати кроз културу, образовање и политику. У срцу се јако топим када видим ваша мала насмејана лица, овако пун Трг деце. Желим да увек будете тако срећни и весели. Свима вам желим срећу и здравље. Свима срећан Дан града” – рекла је Линда Вонг.

Деца су потом извела програм с поруком: „Хајде свете, буди дете“.

Извор: infoera.rs / Град Ужице