Повеља за унапређење положаја слепих и слабовидих особа
06/12/2021

Повеља за унапређење положаја слепих и слабовидих особа

За успешну сарадњу и велики допринос унапређењу положаја и афирмацији слепих и слабовидих особа Град Ужице награђен је признањем Савеза слепих Србије.

Повељу, која се додељује поводом 75 година Савеза слепих Срије и 50 година библиотеке за слепе “Др Милан Будимир” у име Града примио је Ратко Трмчић, члан Градског већа за друштвене делатности.

“Једна изрека каже “Може да служи на част онима који дају а не помињу то, и онима који узимају а не заборављају на то”. Ми то нисмо и нећемо заборавити, зато ћемо се јавно захвалити добитницима признања”, истакао је Милан Стошић председник Савеза слепих Србије. По његовим речима Град Ужице награђен је као одговорна локлана самоуправа, која у сарадњи са Међуопштинском организацијом слепих и слабовидих ефикасно решава проблеме слепих и слабовидих особа и ради на унапређењу њиховог положаја.

Свечаној академији су присуствовали представници Владе Републике Србије и локалних самоуправа, Његова Светост Патријарх српски господин Порфирије, надбискуп и митрополит београдски Станислав Хочевар и  представници организација слепих и установа за слепе из  Србије.