Потписан уговор за замену котларнице у Народном позоришту Ужице
27/04/2023

Потписан уговор за замену котларнице у Народном позоришту Ужице

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић потписала је са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић уговор за замену котларнице у Народном позоришту Ужице. Укупна вредност пројекта је 19,7 милиона динара, од чега је 15,7 милиона определило министарство, а око 4 милиона динара Град Ужице.

И овом приликом градоначелница је истакла да је Министарство заштите животне средине поуздан партнер града Ужица

“Захваљујући веома доброј обостраној сарадњи реализовали смо бројне пројекте у претходном периоду. Сви за циљ имају, ништа друго, до здравију и чистију животну средину и што већи степен енергетске ефикасности. Зато и данас имамо разлога за задовољство, јер смо потписали уговор за замену последње преостале котларнице на мазут у установама јавне намене. У питању је котларница у Народном позоришту Ужице, дакле у самом центру и њена замена значиће много када је у питању смањење загађења у овом делу града. Хвала министарки Ирени Вујовић и њеном министарству на снажној подршци у нашој борби за побољшање квалитета ваздуха и наравно надамо се да ћемо заједно са овим министарством успети да обезбедимо средства за изградњу котларнице Међај, једине преостале на мазут у систему даљинског грејања”.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић најавила је да ће министарство и ове године спровести значајне пројекте у многим градовима и општинама широм Србије.

“Посебно бих скренула пажњу да ћемо велике пројекте радити у градовима који бележе прекорачење прописане граничне вредности загађујућих материја у ваздуху. Мени је посебно драго што котларнице мењамо и у великом броју школа, вртића, домова здравља широм наше земље, што ће најмлађим и најстаријим суграђанима донети и боље грејање и чистији ваздух“, рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

У циљу побољшања квалитета ваздуха, МЗЖС је ове године определило 220 милиона динара за суфинансирање замене котлова у јавним установама и 170 милиона динара за суфинансирање замене индивидуалних ложишта.