Потписан уговор о финансирању радова на санацији клизишта у Коштици
17/05/2022

Потписан уговор о финансирању радова на санацији клизишта у Коштици

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић потписали су уговор о финансирању санације клизишта у Улици Светозара Марковића у насељу Коштица. У присуству градоначелнице, министра и њихових сарадника, потписан је и уговор са извођачем радова предузећем МПП Јединство Севојно.

110 милиона динара издвојило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за решавање још једног вишегодишњег проблема Ужичана. То је по речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић велика и значајна инвестиција за град.

“Решавамо још један вишедеценијски проблем, на начин да мештани овог дела Коштице више никада неће морати да страхују за своје домове и сопствену безбедност. Данас је потписан и уговор са извођачем радова који предвиђа да све буде завршено у року од 150 дана од дана увођења у посао. Дакле, за око пет месеци клизиште ће бити санирано и за то огромну захвалност дугујемо министру Момировићу и Влади Републике Србије, који су још једном показали да су им проблеми Ужичана важни и да су спремни да Граду пруже пуну подршку у њиховом решавању. Велико хвала у име свих Ужичана, а посебно оних који су свих претходних година чекали на реализацију овог пројекта”.

Томислав Момировић министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре изразио је задовољство што је, како је истакао, направљен још један корак у правцу решавања проблема клизишта.

“Наш задатак није само да градимо аутопутеве, брзе пруге, стратешке инфраструктурне објекте. Наш посао је да се укључимо и тамо где постоје проблеми који не могу да буду решени локалним капацитетима. Овај проблем у насељу Коштица је велики дугогодишњи проблем, који угрожава 30 породица и не само њих већ и око 10 хиљада домаћинстава у смислу водоснабдевања, а угрожава и трафостаницу. Због свега наведеног тај проблем морамо да решимо и ја сам уверен да ће компанија Јединство тај посао урадити у уговорном року  од 150 дана и да после тог рока ми више нећемо причати о овом клизишту”.

Министар Момировић је изразио наду да ће се и у наредном периоду овакви проблеми уз добру координацију са локалном самоуправом решавати брзо и у најбољем интересу грађана.

Уговор о извођењу радова на санацији клизишта потписали су начелница Градске управе за инфраструктуру и развој Радмила Баћковић Шојић и генерални директор МПП Јединство Мића Мићић.

Након потписивања уговора у кабинету градоначелнице одржан је радни састанак, током ког се разговарало и осталим започетим пројектима и новим инвестицијама.

Министар Момировић је и током ове посете обишао клизиште у Коштици и разговарао са мештанима, који су изразили захвалност градоначелници и министру на брзој реакцији и конкретним потезима у циљу решавања њиховог највећег проблема.

У пратњи сарадника и градоначелнице Ужица министар је обишао и Железничку станицу у Ужицу, чија зграда је недавно делимично реконструисана.

Поред радова на спољашности објекта уређен је и део простора испред Железничке станице којом свакодневно прође велики број путника.