Потписан споразум о сарадњи између града Ђинана и Ужица
12/06/2018

Потписан споразум о сарадњи између града Ђинана и Ужица

У среду 12.06.2018. у кинеском граду Ђинану је потписан Споразум о успостављању економске сарадње и партнерства између кинеског града Ђинана и Ужица.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић са својим замеником Немањом Нешићем је на позив кинеских пријатеља а посредством «Shandong Hi-Fi” групације посетио овај кинески град.

Град Ђинан је главни град провинције Шандонг. Сам град има око 7 милиона становника а провинција читавих 100 милиона и представљају једну од најразвијених регија у Кини.

Домаћин делегацији Ужица је био заменик градоначелника Ђинана Ли Зи Јун. Поред потписаног Споразума дискутовано је о даљој могућности продубљивања сарадње између два града.

Ужице је представило своје потенцијале и могућности инвестирања у инфраструктуру, развој пољопривреде и туризма. Поред тога разматране су могућности сарадње и размене у пољу спорта, културе и младих.

Челни људи нашег града су посетили и седиште компаније «Shandong Hi-Fi”. Ова компанија која запошљава око 70000 људи је једна од највећих грађевинских компанија у Кини а у Србији је позната као извођач радова нa Коридору 11 као и по изградњи Кинеског културног центра у Београду.

Регионални директор ове компаније господин Лу је пре неколико месеци посетио наш град када је био упознат са основним могућностима сарадње.