Потпећка пећина отворена за посетиоце
06/04/2021

Потпећка пећина отворена за посетиоце

Потпећка пећина је од 1. априла почела са радом, саопштили су из Туристичке организације Ужице. Улазак у пећину организован је уз водичку службу радним данима од 12 до 16 часова и викендом од 10 до 18 часова.

По речима директорке Туристичке организације Ужице Данијеле Ђорђевић Арсић, већ су забележене прве овогодишње посете, а у најави су и нове што даје повод за задовољство на самом почетку сезоне.

“Ове године кренули смо месец и по дана раније у односу на претходну годину, која је упркос пандемији ковида 19 обележена изузетно добрим резултатима по питању броја посетилаца. Иако није било организованих и посета туриста из иностранства бележи се око осам хиљада домаћих посетилаца, што је на нивоу из 2019. године”, каже директорка ТО Ужице.

Цена карте за одрасле је 300, а за децу 200 динара. Код групних посета цена карте за одрасле је 240, а за децу 170 динара. Од маја месеца пећина ће имати ново радно време и сваким даном у недељи бити отворена до 18 часова, уз организован улазак на сваких сат времена. Од прошле године у Потпећкој пећини ради Инфо пулт и сувенирница, где сви посетиоци могу купити сувенире са мотивима саме пећине, али и осталих познатих дестинација Града Ужица.

Важно је нагласити и да се све посете Потпећкој пећини организују уз примену неопходних мера у складу са епидемиолошком ситуацијом.