Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву
29/05/2024

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву

Последње скупштинско заседање у актуелном сазиву протекло је, по речима, председника Скупштине града Ужица Бранислава Митровића, у конструктивном и ефикасном раду, као и све до сада одржане. Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић захвалила се свим одборницима на сарадњи у протекле четири године, а овај скупштински сазив овековечен је и заједничком фотографијом.

Размотрене су и усвојене све тачке предвиђене дневним редом ове 34. седнице. Усвојен је Завршни рачун града Ужица са извештајем независног ревизора, као и Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштава капитала и других облика организовања на која се примењује закон о јавним предузећима, а чији је оснивач град Ужице, за период од 1. јануара до 31. марта 2024. године. Одборници су размотрили и усвојили и извештаје о раду јавних предузећа за прошлу годину, као и низ тачака које се тичу урбанистичких решења. На овом скупштинском заседању усвојен је и предлог Одлуке о изменама и допунама Статута града Ужица, а  у складу са Законом о локалној самоуправи и Законом о локалним изборима.

Према речима председника Скупштине града Ужица Бранислава Митровића и ову као и претходне 33 седнице у актуелном сазиву облежио је висок степен пристојности и достојанства.

“Ужичка скупштина има једну озбиљну традицију пристојности поштовања, овде се налазе одборничке групе странке, коалиције, покрети разних опредељења, разних идеолошких схватања, али оно што је да кажем заједничко, јесте жеља да наш град напредује у наредном периоду и то смо имали у претходне четири године. Зато изражавам високу захвалност свим одборничким групама, представницима извршне власти и градоначелници. Пред нама је нови скупштински сазив, сутра ће овде бити и неки други одборници и ја им желим да наставе бар у овом делу, да буду достојни представници грађана Ужица, јер град Ужице је град пристојних људи и заслужује пристојну скупштину”, закључио је Митровић.