После пет деценија асфалтиран путни правац Раскршће-Баре у МЗ Биоска
24/05/2021

После пет деценија асфалтиран путни правац Раскршће-Баре у МЗ Биоска

Пресрећни су данас мештани засеока Станојчићи у Биосци где је како кажу после много година чекања до њихових кућа стигао асфалт.

“Захвалан сам и председнику месне заједнице и Граду на овој организацији. После 50 година смо добили асфалт, имамо доста омладине и доста нам значи овај пут, урадили смо велики посао”, каже Миломир Станојчић.

Граду се захвалио и председник Савета МЗ Биоска Миодраг Станојчић

“Веома значајан путни правац, јер у овом засеоку имамо 20 домаћинстава у којима је просек година око 45. Вредност ове инвестиције, која је реализована удруженим средствима Града и мештана је 1, 275 милиона динара. Задовољни смо урађеним, само у овој години добијамо осам путних праваца, а од 2014. године до данас урађено је око 13 км асфалтног пута”. У овом засеоку имамо око 100 хиљада садница малине, људи се баве сточарством и ратарством тако да нам доста значи путна инфраструктура. За 5 до 6 година планирамо да урадимо све путне правце, људи треба да имају мало стрпљења како би се све то реализовало”.

По речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића радове на свих осам путних праваца у МЗ Биоска изводи ЈКП “Нискоградња”.

“Урадиће се око 1,5 км путева, а процењена вредност радова је око 5 милиона динара. Данас се врши асфалтирање путног правца у дужини од 300м у засеоку Раскршће-Баре, а идеја нам је да у наредном периоду убрзамо радове са више екипа на терену.”

Како истиче Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице упоредо са радовима у Биосци ради се и у месним заједницама Качер и Трнава.

“Надамо се уз лепо време да ћемо стићи да одрадимо свих 29 месних заједница и Градску општину Севојно. Свакодневно аслфатирамо по два путна правца у две месне заједнице па очекујемо да се испоштују сви уговорени послови”.

Надлежни најављују и да ће ребалансом буџета у јуну бити издвојена и додатна средства како би се урадило што више путева и у сеоским и у градским месним заједницама.