После девет година стигла градска вода и у засеок Зариће у Качеру
27/07/2018

После девет година стигла градска вода и у засеок Зариће у Качеру

Данас су после девет година од почетка изградње водовода у засеоку Зарићи у Качеру, 43 домааћинства добила могућност прикључења на градски водовод. Први који је то и урадио је Миливоје Зарић староседелац овог села који је истакао да је ово велики дан за његову породицу, комшије, јер су до сада куповали воду за пиће обзиром да вода из сеоског водовода није била исправна за пиће. “Од данас воду пијемо са чесме као и сви остали грађани Ужица”- рекао је Зарић.

Вредност изградње водовода дугог 4100 метара изграђеног у Зарићима је 11,5 милиона динара

Још 2009. године мештани Качера, тачније засеока Зарићи су започели пројекат изградње овог водовода када су са фирмом “Јединство” потписали уговоре о изградњи. Након убрзаног почетка радова уследиле су године застоја и чинило се да водовод неће скоро бити завршен.

Завршетком изградње водовода у Зарићима 43 домаћинства имају могућност прикључења на градски водовод

“Прошле године су нам се обратили мештани из Качера са својим проблемом. Како је кочница реализацији овог за њих веома битног пројекта била финансијске природе, градско руководство је одлучило да помогне. Уплатили смо 1,5 милиона динара извођачу и радови су настављени”- рекао је на отварању овог водовода градоначелник Ужица Тихомир Петковић и додао да је укупна инвестиција вредна око 11,5 милиона динара а да је Град Ужице учествовао са око 4,5 милиона како би се изградња водовода завршила.