Посета прворођеној ужичкој беби у 2020. години
21/01/2020

Посета прворођеној ужичкој беби у 2020. години

Дечак Јован је прва беба рођена у Ужицу у новој години, само два минута после поноћи. Он је треће дете у породици Рогић из Биоске, а осим њега отац Иван и мајка Данијела имају деветогодишњу ћерку Неду и шестогодишњег сина Богдана.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић и члан Градског већа Видоје Дрндаревић посетили су данас породицу Рогић и даривали прворођеног Ужичанина у 2020. години.

“Увек смо срећни кад долазимо у посету нашем прворођеном суграђанину, и наравно драго ми је да видим да је Јован рођен у једној патријахалној породици где три генерације живе заједно под истим кровом, раде и помажу једни другима”-навео је овом приликом градоначелник пожелевши Јовану да буде здрав, срећан, успешан и дуговечан.

Градоначелник је подсетио да Град Ужице годинама уназад пружа подршку рађању нових Ужичана и повећању наталитета, а од прошле године додатно подржава и рађање трећег детета.

Мајка Данијела и отац Иван истакли су да су веома поносни на своју децу и да им је Јован најлепши поклон за нову годину. Сестра Неда је рекла да је срећна што је добила још једног брата, коме је она дала име Јован и да воли да помаже мами око бебе.

Деда Маринко је, како каже, најпоноснији и најсрећнији деда на свету и пожелео да има још унучића.

Бака Рада је наводећи да и она са својим мужем има троје деце, коју су подгајили да буду добри људи и да поштено раде свој посао, истакла да је веома поносна на њих, као и на своје унучиће и да треба деца да се рађају кад су, како наводи, “тако добри и слатки”.