Посао за 132 незапослена лица
07/07/2017

Посао за 132 незапослена лица

Град Ужице и Национална служба за запошљавање – филијала Ужице свечано су доделили уговоре и одлуке незапосленим лицима кроз реализоване програме и мере активне политике запошљавања по потписаним споразумима између НСЗ, Града Ужица и градске општине Севојно.

НСЗ и Град Ужице издвојили су 20 милиона динара за реализацију програма и мера активне политике запољшавања по Локалном акционом плану запошљавања за 2017.годину, и то Служба 9, а Град Ужице 11 милиона динара, док су НСЗ и општина Севојно за ове сврхе издвојиле 2 милиона динара.

Данашња додела односила се на субвенције за самозапошљавање, програм стручне праксе и јавних радова. Уговоре су доделили градоначелник Ужица Тихомир Петковић и Директор НСЗ Зоран Мартиновић.

Градоначелник Петковић је истакао одличну дугогодишњу сарадњу коју Ужице има са Националном службом за запошљавање а која је резултирала конкретним померањима у области запошљавања. Ужице је смањило стопу незапослености за 10%, док је на другој страни запошљавање увећано за 8%.

Директор Зоран Мартиновић навео је Ужице као пример добре праксе које води бригу о својим грађанима у овој области и чији су позитвни резултати видљиви.