Попуните АНКЕТУ у циљу унапређења локалних медијских тема
30/11/2017

Попуните АНКЕТУ у циљу унапређења локалних медијских тема

Поштовани Ужичани и Ужичанке,

У нашем граду у току су јавне консултације чији циљ је унапређење локалних медијских тема, које би требало да се суфинансирају из градског буџета у 2018. и 2019. години.

Позивамо Вас да укажете које су специфичне теме о којима желите да читате у локалним штампаним медијима и на порталима, да слушате на радио станицама и гледате на телевизијама.

Као грађани и грађанке Ужица имате право на то, јер је новац којим се медији суфинансирају буџетски, што значи да сви улажемо у заједничку касу.

Сви који попуне анкету учествују у креирању медијске слике Ужица.

Анкету можете попунити ОВДЕ.

Учешће јавности је право грађана да учествују у доношењу одлука које директно утичу на њихов живот и развој локалне заједнице, а које је дефинисано бројним Европским документима.

Ова анкета је део активности који заједнички спроводе Удружење “РАЗВОЈ УЕ” и Ужички центар за људска права и демократију.

Пројекти “Наш новац за медијске теме које нас ЗАИСТА интересују” и “Грађани у акцији за заштиту јавног интереса” се реализују у оквиру програма подршке “Кажи/тражи шта те занима“ који изводи Балканска истраживачка мрежа, Независно удружење новинара Србије и Фондација „Славко Ћурувија“, а у оквиру пројекта „Јавни новац за јавни интерес“ који финансира Европска унија.