Ужичанке са троје и више деце добиле "Поносне картице"
10/04/2018

Ужичанке са троје и више деце добиле “Поносне картице”

Данас је у холу Народног позоришта у Ужицу организована подела “Поносних картица – Цена минус за 3+” за Ужичанке са троје и више деце. Употребом ове картице, које су добиле мајке троје и више деце од којих је бар једно малолетно, оне могу остварити попусте у одређеним објектима код плаћања добара и услуга. Ужице је, после Чачка, постало други град у Србији који кроз ову акцију пружа помоћ породицама са троје и више деце и други град у Србији који се на овај начин укључио у борбу за већи наталитет.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је обраћајући се овим поводом присутним Ужичанкама које су родиле троје и више деце рекао да “мајке заслужују посебно поштовање, јер највише што једна мајка може да учини за Србију, за Ужице, за будућност свих нас јесте управо оно што сте ви учиниле, што сте родиле троје и више деце” и додао “искрено се надам да ћете ви бити пример будућим мајкама које ће кренути вашим стопама”.

Демографска питања и политика су први на листи приоритета градског руководства, што је истовремено и приоритет у целој држави истакао је градоначелник Петковић и додао да је идеја која је потекла од председника Покрета за децу “Три плус” сјајна ствар и зато се Ужице одмах укључило у акцију.

Првих двадесет картица, од укупно 952 колико на територији града Ужица има породица са троје и више деце, поделио је лично градоначелник Петковић док су остале картице делили волонтери.

Мајке које данас нису биле у могућности да преузму картице могу то учинити сваким радним даном од 12-15 часова у канцеларији 42 у Градској кући, а додатне информације могу добити на телефон 031/590 157.