Положен камен темељац за први шопинг центар у Ужицу
26/06/2019

Положен камен темељац за први шопинг центар у Ужицу

Камен темељац за први шопинг центар у Ужицу, Retail park NEST, положили су данас градоначелник Ужица Тихомир Петковић и директор компаније RC Europe Михаил Аугустин. Завршетак изградње тржног центра се очекује до краја октобра, а већ почетком новембра ће, по речима директора Аугустина, нови тржни центар који ће запошљавати око 200 радника, почети са радом.

“Изградња првог шопинг центра у нашем граду дефинитивно јесте битан догађај за Ужице. Ова инвестиција допринеће томе да Ужичани неће морати да иду у шопинг у друге градове, већ ће људи из других градова долазити у Ужице и тако ће Ужице зарађивати више новца”, рекао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић и додао да ће изградња овог објекта допринети даљем развоју Крчагова које полако постаје епицентар трговинских активности и других друштвених дешавања.

Михаил Аугустин, директор RC Europe је навео да је шопинг центар у Ужицу други у Србији који ова фирма отвара и додао да је први ове врсте отворен у Краљеву.

“Имамо сјајну сарадњу са градом Ужицем. До сада је попуњено преко 90% закупа и овде ће бити присутни светски брендови као Waikiki, Coton, Lily, Dexy co, Ђак спорт и друге”, рекао је директор Аугустин и додао да целокупна инвестиција износи око 5,5 милиона евра.