Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе
01/03/2024

Поклон ученика Уметничке школе Граду у години националне престонице културе

Годину националне престонице културе својим радовима оплемениће и ученици и професори Уметничке школе Ужице. Они су пре неколико дана почели са осликавањем површина испред Железничке станице и како истичу, то је њихов поклон граду и свим грађанима. Ученицима и њиховим професорима захвалила се градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, поручивши да је ово тек почетак уређења тог простора.

“Од срца се захваљујемо и деци и професорима који су се одазвали иницијативи града да се овај простор оплемени, добије нови изглед и понесе слике носећих мотива Престонице културе Србије, коју Ужице, ускоро преузима. Управо овде на Железничкој станици ћемо преузети титулу Престонице културе од града Чачка 21. марта а истог дана у 20 часова ће бити свечано отварање и манифестација “Празник светлости”на Тргу партизана. Имамо много посла и овде и на свим осталим инфраструктурним и програмским садржајима, али оно у шта сам сигурна је да ћемо овај захтеван и изазован пројекат моћи да изнесемо једино сви заједно”, нагласила је градоначелница.

Према речима Иване Стаматовић директорке Уметничке школе Ужице, ово је прилика да ученици покажу шта раде у школи и да су то сјајна деца.

“Желим да се захвалим Инфраструктури железнице Србије и граду Ужицу што су нам дали подршку и омогућили да ученици Уметничке школе као и њихови наставници искажу свој рад, да изађу из учионице и да у простору примене оно што уче у школи. Овај пројекат је поклон граду Ужицу и свима нама који живимо у њему у оквиру Престонице културе. На њему ћете видети мотиве познатих Ужичана који су дали допринос у свом животу за град и видећемо знамените објекте града Ужица као што су цркве Светог Ђорђа и Светог Марка, Трг партизана, Народно позориште и сви друге знаменитости”.

Осликавање мурала биће завршено у наредних десетак дана.