Појачане превентивне епидемиолошке мере у Предшколској установи "Ужице"
03/11/2020

Појачане превентивне епидемиолошке мере у Предшколској установи “Ужице”

Појачане су превентивне и епидемиолошке мере у Предшколској установи „Ужице“ и, према речима директорке Предшколске установе „Ужице“ Веселинке Јовановић, подигнуте на највећи могући ниво.

“У Предшколској установи највећу одоговорност имају васпитачи који су у директном контакту са децом и који су највише изложени могућим епидемиолошким ризицима, али такође и остали запослени. Захвалила би се и родитељима који поштују епидемиолошке мере.”

Директорка Предшколске установе „Ужице“ Веселинка Јовановић

Према речима директорке, Предшколска установа од септембра није имала проблема што се тиче промене здравственог стања код запослених све до пре неколико дана:

“Прошле недеље запослена на пословима у кухињи пријавила је да је добила повишену температуру, и од тада није долазила на посао. Јуче јој је стигао резултат да је позитивна на корона вирус и на кућном је лечењу. Сматрамо да нема места паници, од почетка епидемије спроводе се све прописане мере ради заштите запослених и деце. Они који су били у најближем контакту са поменутом колегиницом су враћени кући и, према препоруци епидемиолога, пратиће се њихова здравствена ситуација. Свакодневно пратимо здравствено стање свих наших запослених и у случају да се појави било какав симптом код њих одмах бисмо реаговали.”

“Ово је време појачаних респираторних инфекција, нарочито код најмлађе деце, па молимо родитеље да, уколико примете било какве промене код детета, да га не доводе у вртић или ако су били у контакту са неком зараженом особом или они сами имају неке здравствене симптоме које су сличне ковиду 19, да не доводе децу и да о томе обавесте веспитаче”, истакла је Јовановић.

Директорка је навела да је број деце која долази у вртић у односу на исти период прошле године смањен је за 5%, што значи да су све групе релативно пуне.
“Сматрамо да је Предшколска установа безбедна што се тиче и превенције и даљег ширења вируса ковида 19.”