Подељено 400 садница јавора и јасена
26/10/2020

Подељено 400 садница јавора и јасена

Данас је подељено 400 садница јавора и јасена домаћинствима која су се пријавила за акцију Града Ужица „16 000 стабала за 16 000 ложишта“. Акција је једна од мера које се предузимају за смањење аерозагађења.

„У граду има 16000 индивидуалних ложишта, која су један од највећих загађивача ваздуха, па је Град решио да свим власницима индивидуалних ложишта поклони по једну садницу белог јасена или млеча које треба да засаде у свом дворишту. Због епидемиолошке ситуације са корона вирусом саднице се деле сада уместо за пролећну садњу, како је првенствено било планирано“, навела је чланица Градског већа Нада Јовичић.

 

За акцију се пријавило само 400 заинтересованих грађана, а према речима Наде Јовичић вероватно је разлог недостатак простора за садњу.

Она је навела да се акција финансира из буџета Града, а да ће се уз помоћ Министарства за заштиту животне средине наставити и пројекат „Удахнимо живот природи“ , па ће се у наредном периоду, на простору ширег центра, подићи око 9 хектара нових засада дрвећа.+

Извор: zoomue.rs/Град Ужице