Почиње са радом вртић на Пори
28/08/2017

Почиње са радом вртић на Пори

Kомплетно сређен и опремљен простор вртића „Јихаи Мама Вонг“ на Пори потпуно је спреман да од 01. септембра прими прве полазнике.

Технички и кадровски услови су испуњени а директорка Предшколске установе Веселинка Јовановић је позвала родитеље да своје малишане упишу управо у овај објекат:

„По ранијем искуству при отварању нових објеката у склопу Предшколске установе, ниједан објекат у првој години отварања није попунио капацитете у потпуности али то се деси у другој, трећој години сигурно“.

Капацитет овог вртића је 130 малишана и очекивања су да ће од првог септембра овде време проводити око 60 деце.

Иако је на листи чекања око 70 малишана, највеће интересовање је за вртиће у центру града.

„Заинтересованост за вртиће у центру града је увек много већа од постојећих капацитета, и ја се надам да ће се родитељи определити за наш нови објекат на Пори у коме има места.“ – рекла је Јовановићева и додала „У новом објекту ћемо имати пет васпитних група, имаћемо јаслице, објекат је опремљен по највишим стандардима које се односе на ову област и што се тиче намештаја и играчака“.

Радно време вртића „Јихаи Мама Вонг“ ће бити сваким радним даном од 05:30 до 16:30.

Изградња овог објекта је коштала око 123 милиона динара, а захваљујући донацији од 340 000 еура коју је донирала Линда Вонг објекат је стављен у функцију, па је одлучено да у знак захвалности вртић на Пори добије име по њој.