Почиње реализација трећег циклуса програма "Удружимо се "
22/09/2021

Почиње реализација трећег циклуса програма “Удружимо се “

Миодраг Петковић члан Градског већа за финансије говорио је данас о трећем циклусу ужичког програма локалног партнерства “Удружимо се”. Укупно 16 пројеката биће финансирано ове године, а по основуу одлуке комисије и предлога које су поднели суграђани.

“Захвалио би се нашим суграђанима што су се одазвали у великом броју на расписан јавни позив. Ове године је стигло 29 предлога малих пројеката за уређење јавних површина, које је својим потписима подржало више од 600 наших суграђана. Као и у претходне две године тако и ове године пројекте се односе углавном на уређење дечијих игралишта, спортских терена, стаза за шетање, места за одмор, али ове године имамо и нову димензију локалног партнерства, а то је управо планирана реализација пројекта уређења школског дворишта у ОШ “Душан Јерковић”.

Петковић додаје да ће у оквиру расположивог буџета од 10 милиона динара бити подржано 16 предлога суграђана, док 13 предлога не може бити подржано јер премашује расположиви износ.

“Имајући у виду да наш буџет добро стоји и да је планиран ребаланс буџета верујем да ћемо успети да неколико од ових 13 пројеката финансирамо новим ребалансом. Пројекти који се не реализују у овом циклусу верујем да ће бити кроз нови јавни позив, који се очекује у фебруару месецу “.

За пројекат уређења школског двориште у ОШ”Душан Јерковић” опредељен је маскималан износ средстава у износу од милион динара. Планирано је да се уради реконструкција партера дворишта, од чега ће по речима Петковића, највећу корист имати ученици.

“Посебно је задовољство што иза ове иницијативе стоји Савет родитеља, што је ово жеља родитеља наших најмлађих суграђана и што смо у прилици да један овакав пројекат реализујемо нарочито у условима пандемије ковид 19. Верујем да ће школа успети кроз додатна донаторска средства и уз учешће родитеља и других сегмената локалне заједнице да обезбеди мобилијар за ову локацију”.

Мирјана Максимовић директорка ОШ”Душан Јерковић” захвалила се Савету родитеља ОШ “Душан Јерковић” који је, како је истакла,  увек ту да помогне да да добре предлоге.

“Ту смо да их подржимо и хвала им што су на овај начин показали велико интересовање и велики бригу и за своју децу и за децу из околине која иду овде у школу. Такође, хвала и граду Ужицу који је препознао пројекат као добар и неопходан. Наше двориште је у прилично лошем стању, користимо га већ неко време за боравак деце. Донација коју смо добили биће искоришћена за санацију дворишта за уређење површина како подних тако и зидова висине до 4 метра”.

Решење о финансирању пројеката кроз ужички програм локалног партнерства “Удружимо се” објављено је на сајту града. Опредељена су средства за пројекте, сада је у току процедура јавних  набавки након чега ће уследити и почетак радова.