Почиње пролећно прање града
24/02/2020

Почиње пролећно прање града

У наредном периоду, а услед лепог времена, започећемо пролећно прање града, према плану пролећног прања за 2020. годину. Предвиђено је прање 250 улица за око 38. радних дана. Посао је веома обиман и комплексан, а његов  што бржи завршетак зависи од мноштва фактора као што су: временски услови, сарадња и висок степен толеранције са грађанством, присутност запослених као и исправност возила. Услед велике запрљаности улица, као и ниских температура посао се не може обављати ноћу.

Као што сви знамо, услед специфичног рељефа у зимским условима, а зарад веће безбедности у саобраћају, неопходно је посипање већих количина ризле, која се са првим сунчаним данима претвара у прашину. Како бисмо  што пре уклонили ризлу и нечистоће са улица, прање започињемо са првим сунчаним данима, у којима се температура, у континуитету неће спуштати испод 5 ° C. Пре прања одређених делова града, приступиће се чишћењу ризле, али услед немогућности да се иста очисти до последњег зрна, постоји могућност да током прања дође до оштећења на возилима, па вас зато молимо за максималну толеранцију и разумевање (уклањање возила према обавештењима, заобилажење дела Града који се пере, како за пешаке, тако и за возила….)

Наглашавмо да једино уз максималну толеранцију и разумевање свих учесника у саобраћају, наведени посао можемо обавити у планираном времену.