Почиње купалишна сезона на дечијем базену на Градској плажи
19/07/2023

Почиње купалишна сезона на дечијем базену на Градској плажи

После комплетне реконструкције, тестирања опреме и пробног рада и прелиминарна анализа ЗЗЈЗ Ужице показује да је вода исправна, тако да ће дечији базен на Градској плажи од сутра бити у функцији. То су данас потврдили и директор ЈП Ужице развој Милош Миливојевић и извршни директор ЈП “Велики парк” Динко Жувела.

“И поред свих потешкоћа које смо имали приликом реконструкције дечијег базена на Градској плажи коначно смо све радове завршили у протеклој недељи, када смо сву опрему тестирали и пустили у пробни рад, све ради без проблема и велико ми је задовољство што могу да позовем наше најмлађе суграђане  да користе овај базен, већ од сутра”, каже директор ЈП “Ужице развој Милош Миливојевић.

Према његовим речима нема сврхе враћати се на све проблеме који су пратили реконструкцију, јер далеко је важније, да је овај, сада заиста уређен базен спреман за децу. Миливојевић подсећа и да је вода у базену иоз градског водовода, али и да су поред тога испоштоване све процедуре по питању узорковања воде од сране ЗЗЈЗ Ужице.

“Прелиминарне анализе показују да је све у реду, ау току дана имаћемо и коначне анализе, тако да ће од сутра базен спремно дочекарти прве купаче”.

Динко Жувела извршни директор ЈП “Велики парк”, коме је базен поверен на управљање истиче да је све организовано и да ће ово предузеће водити рачуна о постројењу за пречишћавање воде, пумпама , водогану и безбедности деце.

“Организоване су спасилачка и редарска служба, биће ангажована два спасиоца и једно лице које ће водити рачуна о водогану. Базен ће радити сваког дана од 10 до 18 часова а улаз је бесплатан. Знамо да влада велико интересовање и зато позивамо све посетиоце да поштују правила и да базен не користе ван радног времена. процедура контроле воде иста је као на затвореном Градском базену, узорак се узима на 15 дана и управо због тога важно је да се поштују правила, јер због евентуалне неисправности воде базен би морао да се затвори”.

После детаљног чишћења у претходних пар дана је напуњено и корито Градске плаже. Сутра ће бити узоркована вода и до добијања резултата биће истакнута црвена заставица. Уколико анализе покажу да је вода задовољавајућег квалитета куплишна сезона на Градској плажи биће отворена од понедељка. Иако су припадници спасилачке слижбе присутни на плажи, надлежни подсећају да се до званичног отварања Градске плаже за купање, грађани купају на сопствену одговорност.