Почео са радом вртић на Пори
04/09/2017

Почео са радом вртић на Пори

На радост деце и родитеља, данас је званично почео са радом дечији вртић на Пори „Јихаи Мама Вонг“. Свечаном отварању присуствовао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић и том приликом рекао је да је ово значајна инвестиција, вредна укупно око 1.000.000 евра.

“Још 2010. године кроз Национални инвестициони план покренут је рад на изградњи дечијег вртића. Те године је уложено око 43,5 милиона динара од чега је 22,5 милиона је дало Министарство, остало Град Ужице. Разлог зашто се вртић зове овако како се зове, а то је „Јихаи Мама Вонг“, је тај што су Ужичани добили великог пријатеља и добротвора у далекој Кини, захваљујући бившем министру Николи Селаковићу који је довео госпођу Линду Вонг у Ужице и показао јој вртић. Она је након тога одлучила да заједно са надлежнима у својој компанији донира 340.000 евра. Од тог новца до сада је уложено око 25 милиона динара, а остатак ће се уложити за завршетак дечијег вртића на Белој Земљи.

Ова инвестиција је доказ како заједнички рад више генерација, и Ужичана и више генерација градског руководства могу да одраде посао на најбољи могући начин. Дечији вртић на Пори је један од најсавременијих, не само у Србији, и урађен је на начин како се то не ради ни у много развијенијим земљама. Посебно нам је драго што је Спасоје Чубрак, бивши председник месне заједнице Росуље ту с нама данас, јер је ово пре свега била његова идеја и идеја људи које је он представљао на Пори” – рекао је Петковић.

Директорка Предшколске установе Веселинка Јовановић истакла је да објекат располаже са 5 радних соба и да има две етаже од око 620 и 700 м2. Радно време вртића на Пори је као и у осталим вртићима од 05:30 до 16:30, а уколико се укаже потреба, биће уведена и друга смена. Од првог септембра, време у вртићу проводи 60-оро деце о којима бригу води 15-оро запослених.