Почео пријем захтева за субвенције у пољопривреди, буџет 37 милиона динара
01/04/2022

Почео пријем захтева за субвенције у пољопривреди, буџет 37 милиона динара

На основу програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја на подручју града Ужица за 2022. годину Град Ужицеће у овој години субвенционисати набавку уматичених грла у овчарству, говедарству, сточарству, козарству и свињарству, набавку одређеног броја система за мужу, музилица, лактофриза, набавку опреме за пластеничку производњу, система за заливање, мреже за сенчење и противградну опрему, као и набавку пољопривредне механизације, садница воћа за огранску производњу и добијање сертификата у органској производњи.

Конкурс је отворен до утрошка планираних средстава, а по речима Слободана Кузмановића члана Градског већа за пољопривреду, пољопривредни произвођачи могу конкурисати за субвенције по више мера, с тим што је максималан повраћај у 2022.години 280 000 динара.

“Буџет града Ужица за субвенције у пољопривредни у 2022.години  износи 37 милиона динара и у односу на 2021. годину увећан је за 5 милиона динара. Средстава има довољно, тако да нема разлога за прављење редова и бригу да ће закаснити за предају захтева. Средства ће се одобравати по редоследу подношења пријава, а конкурс ће бити бити отворен до уторшка планираних средстава”.

Пријем захтева врши се канцеларији број 28 Градске управе Ужице, а за додатне информације заинтересовани се могу обратити се на телефон број 031/590 163.

Конкурс за субвенције у пољопривреди можете преузети овде.