Почело зимско одржавање путева и улица
30/11/2021

Почело зимско одржавање путева и улица

Први снег надлежне службе у граду дочекале су спремно, а како истичу надлежни зимско одржавање регулисано је Планом зимског одржавања путева и улица као и јавних површина на територији града Ужица за 2021/2022. годину.

Планом зимског одржавања путева и улица као и јавних површина на територији града Ужица за 2021/2022. годину дефинисани су приоритети, а ЈКП “Нискоградња” обавило је све неопходне припреме. По речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића набављене су довољне количине соли и ризле а спремна је и механизација.

“У току јучерашњег дана почео је први снег у овој календарској години па смо кренули са подасипањем соли и ризле тако да се надамо да није било већих проблема. У контакту смо са јавним градским и приградским превозником од кога смо добили информације да није било отказаних полазака. Приоритет су школе, Дом здравља, Ковид болница, Општа Болница и комплетно линијски саобраћај јавни градски и приградски превоз. Остале припреме се врше у договору са председницима месних заједница, чланова Градског већа и свим јавним установама и предузећима”.

Максимовић подсећа и да је поред чишћења снега са путева и јавних површина програмом предвиђено чишћење тротоара и јавних површина, које обављају екипе “ЈКП “Биоктош”.

“Набављене су неопходне количине емулизије за чишћење тротоара који су урађени претходних година, као и делова око новог кружног тока и бехатон стаза. У приправности смо за постављање соли и ризле као и одвожење смећа у зимском периоду, они су спремили потребне количине кеса како би ЈКП “Биоктош” могао да одради свој посао онде где не може да стигне са камионима”.

У договору са представницима месних заједница извршена је испорука потребне количине соли и ризле на одређене локације, раскрснице у високим зонама града, а одрађене су и све активности везане за чишћење путева у сеоским месним заједницама. Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице каже да су тендери расписани на време, а сеоске месне заједнице добиле раонике и додатна средства за зимско одржавање.

“Као и сваке године и ове смо успешно одрадили припрему за зимско одржавање. У сеоским месним заједницама у кооридинацији за саветима месних заједница тачно се зна коме се додељују раоници и гориво. Надамо се да неће бити већих проблема, а у случају великих падавина укључићемо додатну механизацију и изаћи свим мештанима у сусрет”.

ЈП “Ужице развој” координисаће комплетним процесом зимског одржавања на територији града Ужица, односно на око 240 километара путних праваца на нивоу града Ужица. Такође, ту су и путни  правци који су у надлежности Републике Србије као што су Омладинска улица, пут према Јеловој Гори, пут према Луновом Селу и Трнави где постоји могућност да се по потреби у координацији са “Путевима”  Ужице ангажује и механизација наших јавних предузећа.