Почело асфалтирање Улице Иве Андрића
08/07/2020

Почело асфалтирање Улице Иве Андрића

После вишедневних припремних радова, који су извођени у Улици Иве Андрића, кренуло се са асфалтирањем. Никола Максимовић, директор ЈП Ужице развој навео је да је у овој фази завршено 220 м пута, али да се врло брзо очекује наставак асфалтирања.

“Урађена је сва припрема, постављени су ивичњаци, решетке, замењена водоводна линија и урађени нови прикључци, сређена гасоводна мрежа.

За десетак дана за асфалтирање ће бити спремна и деоница до скретања у Улицу Станоја Главаша, кренули су радови на постављању ивичњака, упоредо са њима радиће се и на постављању решетки, очекивања су да ће та деоница бити завршена доста брже од претходне” – наводи Максимовић.

Завршено асфалтирање 220 м улице

“Укупна инвестиција која обухвата радове на замени дотрајалих инсталација водовода, изградњу нове канализације, као и реконструкцију коловоза, износи око 50 милиона динара.

Реконструкцијом Улице Иве Андрића почињемо да решавамо цео слив овог насеља. МЗ Турица ће у наредном периоду бити једно велико градилиште где ћемо урадити велики број улица” – истакао је Максимовић.

По речима Максимовића до краја грађевинске сезоне у плану је и комплетна реконструкција Улице Душана Поповића у којој ће бити урађена и кишна канализација.

Извор: ТВ5/Град Ужице