Почели радови на реконструкцији Зелене пијаце
13/09/2018

Почели радови на реконструкцији Зелене пијаце

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић са својим сарадницима обишао је данас градилиште на пијаци “Липа”, на којем ће ускоро бити изграђена управна зграда ЈКП Биоктош. Нова зграда ће осим простора за администрацију Биоктоша имати и уређен простор за кориснике пијаце у којима они могу излагати и продавати своју робу.

Вредност прве фазе радовa на реконструкцији пијаце “Липа” је око 40 милиона динара

“Овим започињемо прву фазу радова на реконструкцији Зелене пијаце а то је за Ужичане веома значајна и дуго очекивана инвестиција”, рекао је овом приликом градоначелник Петковић и додао: “Сви ми Ужичани се слажемо да заслужујемо новију, лепшу пијацу него што је досада била. Укупна вредност ове инвестиције је око милион евра. Реализоваће се у неколико фаза, започета је прва фаза изградње главне зграде од око 600м2, која ће се завршити до краја ове године. Планирано је да у приземљу буду локали, а на спрату пословни простор за раднике ЈКП”Биоктош”. У плану је да се друга зграда од исто 600м2 ради идуће године. У њој ће у приземљу бити такође локали, а на спрату продавци са робне пијаце који ће тако имати простор за свој рад и на тај начин ћемо решити дугогодишњи проблем.

“Последња фаза је такође планирана за идућу годину и ради се о покривању целе пијаце, постављању кровне конструкције до степеница према улазу у пијацу. Крајем наредне или почетком 2020. године ћемо имати једну од најуређених пијаца у околини”, навео је Петковић.

Рок за завршетак радова је 120 дана

Прва фаза изградње зграде од 600м2 је инвестиција од око 40 милиона динара, а рок за завршетак радова је 120 дана. По речима градоначелника пројекат реконструкције пијаце “Липа” је доста комплексан, земљиште на коме се гради је врло специфично, поток пролази испод, требало је урадити истражне радове те је пројекат, који је плаћен милион динара, рађен дуго због свих проблема са којима су се пројектанти сусретали.

Изградњом зграде на пијаци “Липа” корисницима на услузи ће бити 20 нових локала

“Сва средства за реализацију овог пројекта обезбедило је ЈКП” Биоктош” захваљујући добром и рационалном пословању, а и из разлога што је политика Града Ужица да се одриче дела добити јавних предузећа под условом да тај новац иде за инвестиције”, истакао је градоначелник Тихомир Петковић.

По речима Мирјане Радивојчевић извршне директорке Биоктоша прва фаза подразумева изградњу зграде у чијем приземљу је планирано да буде 20 локала за кориснике пијачног простора, који ће бити са грејањем и свим другим адекватним условима за продају њихових производа.

У једној од наредних фаза планирана је изградња фаст гараже на месту занатске пијаце

Једна од наредних фаза је и изградња фаст гараже на месту занатске пијаце коју ће користити корисници пијаца али и грађани који купују на пијаци.