Почели радови на реконструкцији тротоара преко пута Градске куће
14/10/2019

Почели радови на реконструкцији тротоара преко пута Градске куће

Настављајући радове на уређењу градског језгра започета је и реконструкција тротоара у Улици Димитрија Туцовића, од раскрснице са Обилићевом до раскрснице са Петра Ћеловића. На овом делу поставиће се гранитне плоче као и на претходном делу ове улице, а према плану извршиће се комплетно уређење Влајковог платоа. Вредност укупних радова, који ће се реализвати у три фазе, је 40 милиона динара. Средства су обезбеђена у градском буџету, а извођач радова је предузеће “Стабил Про”.

Градоначелник Тихомир Петковић навео је да су радови требали да почну још пре два месеца, али да се на први тендер није јавила ни једна грађевинска фирма:

“Предвиђено је да радови трају 90 дана. Уградиће се 1550 метара квадратних нових гранитних плача. Уколико временски услови не дозволе извођење радова до краја, посао ће бити настављени на пролеће, а грађанима ће бити омогућено да нормално користе овај тротоар.”

Директор Ужице развоја, Никола Максимовић је за будући плато рекао да ће добити потпуно нови изглед. На њему ће бити урађена надстрешница, нова пешачка зона са савременим мобилијаром, затим постављено зеленило и степениште.