Почели радови на реконструкцији пешачке стазе између ОШ"Нада Матић и Дома здравља"
10/11/2021

Почели радови на реконструкцији пешачке стазе између ОШ”Нада Матић и Дома здравља”

Почели су радови на реконструкцији пешачке стазе између ОШ “Нада Матић” и Дома здравља Ужице. Средства у износу од око пет милиона динара опредељена су последњим ребалнсом буџета града, а рок за завршетак радова је 30 дана.

Пешачка стаза, односно пролаз између “ОШ Нада Матић” и Дома здравља Ужице биће реконструисана у наредних месец дана, а на задовољство великог броја грађана који неколико година уназад указују на значај реализације тог посла. По речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој”, и ови радови показују да се у сарадњи са грађанима и захваљујући њиховим иницијативама решавају проблеми.

“Очекујемо да се радови ураде квалитетно и брзо и у договору са извођачем кренуло се у комплетну демонтажу разбијање бетенске подлоге, пешачке стазе, тротоара и степеника. Очекујемо да се у току следеће недеље крене са копањем и изградњом кишне канализације, која је била вишегодишњи проблем у овом делу. Провериће се комплетно инасталације везано за Телеком, струју и топловод. Након тога у договору са архитектама и урбанистима извршићемо комплетно партерно уређење где ће бити извршена и монтажа бехатона”.

Максимовић додаје да је о овим радовима обавештена управа школе, а ученике и грађане моли да не користе пролаз док трају радови. Такође, истиче и да је ово један од пројеката којима се завршава грађевинска сезона, али се ради на новим пројектима који ће допринети уређењу и осталих јавних површина самом центру града.