Почели радови на изградњи дечијег игралишта на Тари
16/09/2021

Почели радови на изградњи дечијег игралишта на Тари

15. септембра почели су радови на изградњи дечијег игралишта на Тари, за које је од стране Министарства за заштиту животне средине опредељено 7,6 милиона динара, док је преосталих 3,2 милиона динара обезбедио Град. По речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, која је са сарадницима обишла радове ово је још један од садржаја које Град са задовољством подржава.

Игралиште на Тари

“Више од десет милиона динара вредан је посао који подразумева комлетну реконструкцију овог игралишта.  То радимо са посебним задовољством, јер ће на овом месту када се све заврши бити модерно дечије игралиште са свим пратећим садржајима. То ће сигурни смо додатно побољшати туристичку понуду Таре, наше планине, која из године у годину бележи све већи број посетилаца, туриста и ноћења”.

Игралиште на Тари

“Ово је добар потез ресорног министарства који омогућава да се већ постојећи и ресурси и који нису у употреби ставе у функцију и то не изградњом и уништавањем већ унапређењем зелених и заштићених површина”, закључила је градоначелница.

Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој” истакао је да је реч о игралишту површине од око 540 м2 са свим неопходним пратећим садржајима.

Игралиште на Тари

“Комплетна реконструкција дечијег игралишта подразумева скидање постојећих играчака на површини од 540 м2,  скидање земљаног дела, постављање тампона, асфалтирање ивичњака, постављање нове ограде и постављање нових 13 играчака. Према пројекту постављају се три мултифункционална комплекса, љуљашке, клацкалице, њихалице, потребан мобилијар за целокупно дечије игралиште”.

И Љупко Ћировић директор Војне установе “Тара ” у чијој близини се игралиште налази изражава задовољство пре свега добром сарадњом.

“Ово је добар пример сарадње између Министарства за заштитиу животне средине и града Ужица за изградњу дечијег игралишта. Захвалио би се градском руководству града Ужица на доброј сарадњи, која ће надамо се бити настављена и у наредном периоду.”

Игралиште на Тари

Предвиђено је да радови буду завршени у наредних 45 дана, када се очекује и стављање у функцију потпуно новог и модерно опремљеног игралишта.