Почела трећа фаза радова на кружном току, нове измене у саобраћају
02/09/2021

Почела трећа фаза радова на кружном току, нове измене у саобраћају

Радови на изградњи кружног тока ушли су у трећу фазу и сви се надају да ће упркос бројним проблемима везаним за подземне инсталације бити завршени у року.

кружни ток

По речима Николе Максимовића, директора ЈП “Ужице развој” у складу са актуеном фазом радова од данас су на снази и нове измене у саобраћају

“На деоници од старог кружног тока до Народног музеја зауставили смо саобраћај, док смо са друге стране од тржног центра Париза до Ракијске пијаце увели две траке тако да ће наши суграђани моћи да користе те две траке. Упоредо са изменом режима саобраћаја, изменили смо и режим градског и приградског превоза, аутобуси који иду према Рибашевини или Сењаку, ићи ће главном улицом и скретаће на делу код Народног музеја”.

Никола Максимовић

Максимовић додаје и да ће се  у договору са извођачем радова предузећем “Путеви” радови интезивирати

“Пошто ће бити много већи фронт отворен, моћи ће да крену за рашчишћавањем и скидањем асфалта у централом делу у коме ће бити сам кружин ток.  Са једне стране теку радови везани за кружни ток са друге стране упоредо се ради Улица Димитрија Туцовића где се генерално врши реконструкција односно до сада смо урадили комплетно главни колектор. Очекујемо сутра да се заврши комплетно постављање ивичњака са леве стране, а од понедељка према информација које смо добили од извођача и бехатон. Упоредо са тим кренућемо са радовима на десној страни тротоара главне улице, где ће се кренути са рушењем и у одређеном тренутку постављањем ивичњака. Обезбедићемо комплетно пешачку зону тј кретање пешака.”

кружни ток

“У сталном смо контакту са извођачима радова и градским руководством да се радови што пре убразају како би испоштовали рок, који је предвиђен до краја месеца. Надамо се да ће извођачи, МПП Јединство и Путеви Ужице убрзати радове, повећати број радника и да ћемо радове што пре завршити на радост свих наших суграђана,” закључује Максимовић.

кружни ток

Ђорђе Милићевић дипл. инжењер геодезије из ужичких Путева истиче да је прва фазе радова одавно завршена а сад се спајају друга и трећа.

“Наилазимо на разне проблеме везано за инсталације пошто је ово главно чвориште скоро свих инсталација у граду, водовода, телекома, епс-а, у ходу решавамо проблеме. Молимо грађане за мало стрпљења, надамо се да ћемо успети да испоштујемо задате рокове, радимо пуном паром. За сада има довољно радника, проблем је што радове ради неколико фирми паралелно, МПП Јединство изводи радове на краку Димитрија Туцовића према Доварју, сихронизујемо се са њима, мало је проблем око комуникације али све успевамо да решимо.”

 

кружни ток

Надлежни моле суграђане и све учеснике у саобраћају да се  придржавају хоризонталне и вертикалне сигнализације буду максимално опрезни и, да се крећу обележеним рутама.