Почела реконструкција Малог парка
21/08/2020

Почела реконструкција Малог парка

Почела је реконструкција платоа око чесме у Малом парку у центру Ужица. Вредност инвестиције је 18 милиона динара, а рок до када би извођач радова „Стабил про“ требало да заврши посао је 60 дана.

Површина реконструкције дела партера Малог парка је око 400 метара квадратних. Са њега ће бити скинут постојећи асфалт и постављене гранитне плоче у складу са онима које су постављене на платоу испред зграде Градске скупштине и на Влајковом тргу. Постојеће камене коцке око чесме на којима се седело, биће замењене изливеним бетонским клупама обложеним масивним даскама од ариша.

По речима Тихомира Петковића, доскорашњег градоначелника Ужица, сада народног посланика у Скупштини Републике Србије, један од кључних циљева којим се руководило бивше градско руководство, које је у претходних шест година предводио, био је и амбијентално уређење ужичког градског језгра.

“Да бисмо сачували урбано градско језгро по којем је наш град познат у Србији, али и још више нагласили његов урбани карактер, ангажовали смо цењеног архитекту проф. Владимира Лојаницу. Верујемо да смо захваљујући његовим идејама и улагању Града Ужица, успели и да смо добили ужи део града који ће још више бити препознат” – рекао је овим поводом Петковић и навео да је реконструкција Малог парка наставак реализације овог циља, јер ће бити спроведена на основу идеје професора Лојанице. Зеленило којим обилује Мали парк неће бити смањивано нити сужавано.”

Петковић је подсетио да је Град Ужице од 2018. године до данас реализовао више инвестиција везаних за партерно уређење центра града по идејама проф. Лојанице, почев од платоа испред Градске куће, тротоара у блоку Ц, Влајковог трга и сада, до Малог марка. Тако је у овом периоду, не рачунајући реконструкцију Малог парка, уложено око 90 милиона динара у уређење око 3.200 метара квадратних простора у ужем градском језгру.

Извор: www.infoera.rs/Град Ужице