Почела реконструкција градског платоа
20/06/2017

Почела реконструкција градског платоа

Данас је почела реконструкција платоа испред зграде града Ужица. Укупна вредност инвестиције је око 23,8 милиона динара са ПДВ-ом, од којих је 10,3 милиона обезбеђено на прошлогодишњем конкурсу Министарства културе Републике Србије „Градови у фокусу“, а остатак из буџета града Ужица. Извођач радова је ужичка фирма „Стабил про“, а рок за завршетак радова је 90 дана. Укупна површина која ће бити реконструисана обухвата 1.500 квадратних метара.

Према речима начелника Градске управе за инфраструктуру и развој Милоја Марића пре почетка радова одрађен је значајан део посла са републичким и градским јавним предузећима, имајући у виду да су многи водови смештени испод овог платоа:

“Са извођачем радова и са јавним предузећима смо постигли начелан договор, односно, договорили смо се како заједнички да урадимо ову реконструкцију која је у интересу свих нас. Ова реконструкција обухватиће простор од почетка платоа, од малог парка, испред градске куће, затим градске апотеке, па све до улице„Петра Ћеловића“.

 

Марић је изнео податак да ће, плато бити изграђен од домаћег, јабланичког и италијанског гранита који је светлије боје.

Сам плато ће претрпети извесне корекције, пре свега око степеништа, затим биће више зелених површина и паркинг простор.