Почела реконструкција дечијег базена на Градској плажи
24/08/2021

Почела реконструкција дечијег базена на Градској плажи

Данас су на Градској плажи почели радови на комлетној реконструкцији дечијег базена. Вредност радова је 20 милиона динара, изводи их предузеће Мат инвест и биће завршени у наредних 90 дана.

Иако је уговор о радовима потписан у јулу месецу, почетак радова одложен је до краја купалишне сезоне, а на захтев великог броја суграђана. Како истиче Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој”, данас је почела прва фаза, која обухвата комлетно реконструкцију, надоградњу и изградњу комплетног комплекса око малог базена.

“Овим пројектом предвиђено је да се уради нова бетонска шкољка, нова арматура, нове трибине на три нивоа, препумпна станица тј. објекат који ће вршити хлорисање самог базена. Извршено је комплетно прикључење на канализациону и водоводну мрежу. Радове ће нагледати ЈП “Ужице развој”, а комплетан пројекат је радила фирма Омега пројект.”

Максимовић посебно наглашава да се у претходних годину дана, од када је именовано ново градско руководство велика пажња поклања уређењу јавних површина.

“Кренули смо интезивно и са изградњом нових пешачких стаза и озелењавањем јавних површина. У Великом парку кренули смо са изградњом скејт парка, а урађене су и нове клупе на Градској плажи. И у наредном периоду као што смо и задњих годину дана, наставићемо са санацијом што више јавних површина и у Великом парку,  као и у осталим деловима града.

Бранко Богићевић директор ЈП “Велики парк”, установе која ће газдовати дечијим базеном, каже да ће на овај начин најмлађи Ужичани добити потпуно безбедан простор за купање

“Поред тога што ће базен корисити градску, а не воду из Ђетиње и биће димензија у плану су бројни садржаји за децу, ластин реп, печурка, водоган који ће бити обновљен. Вратићемо људе на плажу, јер самим инсистирањем купача продужили смо купалишну сезону до максимума”.

Данас се кренуло са разбијањем бетонске подлоге за ископ односно изградњу машинске сале, након чега ће и уследити и остали планирани радови  а по речима Миша Благојевића руководиоца градилишта рокови ће бити испоштовани а радови изведени по пројекту.