Почела нова школска година, у клупама ужичких школа 663 првака
01/09/2023

Почела нова школска година, у клупама ужичких школа 663 првака

Свим ученицима, посебно првацима, срећан почетак нове школске године пожелела је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић са сарадницима, који су традиционално присуствовали пријемима ђака првака у ужичким основним школама.

“Драга децо, честитам вам почетак школовања са жељом да будете успешни и добри ђаци.

Нека вам овај дан остане у најлепшем сећању, а осмеси на вашим лицима буду сваког дана који проведете у школским клупама. Дружите се и будите подршка једни другима, а ваши учитељи ту су вам пренесу знања и умећа. Ми као локална самоуправа, трудићемо се да се тај процес одвија без проблема. Ваше образовање за нас је приоритет, јер будућност овог града јесте у вашим рукама.

Драги родитељи, и ове године смо у складу са могућностима, али са великим задовољством припремили поклон пакете свески и школског прибора, а сваки ђак првак на територији града Ужица добиће и по 15 хиљада динара. Знамо да то није довољно за опремање једног  ђака, али смо сигурни да ће вам ова подршка уз ону коју имате од државе значити.

И вама драги учитељи честитамо почетак нове школске године и долазак нове генерације ученика, којима ћете се сигурно поносити. Даљим улагањем у објекте школа, опрему и едукације стварамо боље услове за ваш рад са децом, свесни важности улоге које имате у њиховом образовању и васпитању.

Са овог места свим ђацима првацима нашег града још једном желим срећан полазак у школу и много петица, јер то је оно што они највише желе”, истакла је градоначелница у ОШ “Слободан Секулић” где је присуствовала пријему и прозивци ученика првог разреда.

И у осталим градским и сеоским школама представници Града Ужица пожелели су првацима срећан почетак школовања са жељом да заједно, са пуно љубави и разумевања , остваре успех на путу до нових знања.