Почела масовна имунизација у Ужицу: 3000 грађана примило вакцину против корона вируса
25/01/2021

Почела масовна имунизација у Ужицу: 3000 грађана примило вакцину против корона вируса

Масовна имунизација у граду Ужицу почела je 20. јануара и, према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, Ужичани вакцину могу примити у Дому здравља Ужице – на шест пунктова и на два пункта у амбуланти у Градској општини Севојно.

“Вакцинација је вршена према приоритетима, прво здравствени радници који раде у ковид службама, затим грађани старији од 75 година и од 65 година као и особе које имају хронична обољења, а потом запослени у МУП-у и просвети.”

Градоначелница је навела да је до сада вакцинисано око 3000 људи у Ужицу и да се од сутра отвара још један пункт за вакцинацију у Градском културном центру.

“Обезбедили смо и мобилну екипу која ће одлазити у домове где су особе слабо покретне, а који су се пријавили за имунизацију. За сада има 15 људи који су се пријавили да буду вакцинисани код куће.”

У Ужице је стигло 4500 доза вакцина, а сви заинтересовани за вакцинисање могу се пријавити преко портала еУправa (www.euprava.gov.rs). Након пријаве, грађани добијају позив од Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” и на основу списка који ужички Дом здравља добија од Батута, грађани долазе на вакцинацију.

Градоначелница је истакла да до сада није било нежељених реакција на вакцинисање и све тече неометано.

“Потребно је да се вакцинише око 80% грађана како би се стекао имунитет. Битно је да се што већи број наших суграђана вакцинише јер једино вакцинацијом можемо да ставимо тачку на ову пандемију.”