Почела изградња фекалног колектора у Турици
02/09/2020

Почела изградња фекалног колектора у Турици

Започети су радови на изградњи фекалног колектора у Месној заједници Турица у дужини од 1300m, чиме се решава вишегодишњи проблем овог дела града. Рок за завршетак радова је 90 дана.

Почела изградња фекалног колектора у Месној заједници Турица у дужини од 1300m

Према речима начелника Градске управе за инфраструктуру и развој Милоја Марића након спроведене јавне набавке и потписаног уговор извођач радова Дијамант инвест уведен је у посао.

“Ради се траса примарног вода, где је планирана 31 бетонска шахта, а у осталом делу ће бити пластичне шахте. У ове радове није урачуната препумпна станица, за коју ће Град наредне године издвојити додатна средства.”

Вреност радова је око 15 милиона динара

Никола Максимовић директор ЈП “Ужице развој” истиче да је изградња фекалног колектора у Турици велики и значајан пројекат за град Ужице, јер овим пројектом почиње да се решава вишегодишњи проблем овог дела насеља везано и за кишну и за фекалну канализацију.

Овим пројектом решиће се вишегодишњи проблем овог дела насеља везано и за кишну и за фекалну канализацију

“Ово је један од пројеката у склопу свеобухватног решења канализације у Турици. Решавамо кишну канализацију у Улици Иве Андрића, тренутно се ради и комплетна реконструција кишне и фекалне канализације у Улици Душана Поповића.”

Изградња и завршетак главног колектора очекује се ове године

“Завршетак изградње главног колектора се очекује до краја године, а идуће године у плану је постављање црпне пумпе и секундарне канализационе мреже, која би омогућила сваком домаћинству, којих је око 100 у Турици да се прикључи на нови колектор. У договору са грађанима радови су требали да почну у јуну, али због решавања имовинско-правних односа и промене трасе на једном делу, радови почињу данас.” – навео је Максимовић.