Почела изградња дечијег игралишта на Мегдану
05/08/2020

Почела изградња дечијег игралишта на Мегдану

У оквиру Ужичког програма локалног партнерства „Удружимо се“, почела је изградња дечијег игралишта на Мегдану за којe су се грађани изјаснили гласањем преко апликације која је била постављена на сајту Града Ужица. Сличан број гласова тада је добио и пројекат реконструкције Малог парка.

Изградња и опремање дечијег игралишта на Мегдану коштаће укупно око пет милиона динара. Део средстава, обезбеђен је из градског буџета, део од годишње награде коју је Град Ужице добио од Министарства за државну управу и локалну самоуправу, 2,6 милиона динара, у области Транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе (пројекат Удружимо се у оквиру програма „Реформа пореза на имовину“ и РЕЛОФ-а, које финансира швајцарска Влада), а део од награде која је додељена Граду од Сталне конференције градова и општина из буџета програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO“, који реализује Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS), 960.000 динара.

Извођач радова је фирма „Маратон“ из Мачванске Митровице која ће испоручити и мобилијар за игралиште. Рок за завршетак радова који се изводе према пројекту ЈП „Ужице развој“ је 30 дана.

Изглед будућег игралишта на Мегдану

Према речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића игралиште ће бити изграђено и опремљено у складу са свим европским стандардима.

Извор: Инфоера/Град Ужице