Почела Дечија недеља, градоначелница у вртићу Искра
04/10/2021

Почела Дечија недеља, градоначелница у вртићу Искра

Традиционално, у оквиру обележавања Дана града и Дечије недеље, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић посетила је малишане у једном од вртића Предшколске установе. Овога пута дружење је уприличено у вртићу Искра, где су се малишани обрадовали поклонима и градоначелници пренели још својих жеља.

“Оно што је обавеза сваке државе, па према томе и сваке локалне самоуправе, је да деци обезбедимо што боље услове, базирајући се наравно на здравој породици, здравом окружењу и средини и управо тиме се руководи градско руководство”, истакла је градоначелница после дружења са децом из вртића Искра.

То, како додаје градоначелница, потврђују и активности предузете у претходном периоду.

“Да мислимо на наше малишане и да су нам они најважнији приоритет, говори и то да ће крајем ове године бити расписан јавни позив за припремене радове за нови вртић на Царини, а у току следеће године очекујемо и реализацију тог великог пројекта.  Такође урадили смо све што је било могуће да проширимо постојеће капацитете а додатно смо опремили и три нова простора у Медицинској школи, ОШ ” Стари град” и вртићу “Лептирић”. Чули смо и данас жеље наших најмлађих, па нам остаје да нађемо начине и те жеље и испунимо”.

Директорка Предшколске установе Ужице Веселинка Јовановић се у име запослених, деце и родитеља захвалила градоначелници на посети и поклонима.

“Све оно што су деца рекла, мислим да су најискреније жеље и сви ћемо се трудити да их испуњавамо и да окружење у коме живе и у коме бораве за њих буде приступачно у складу са њиховим потребама и интересовањима. Дечија недеља је само једна од прилика да се те дечије искажу и да управо они кажу шта би желели да имају у свом окружењу, пре свега у вртићима и у свом граду”.

Уређено дворише вртића Невен, чисту реку, више цвећа, али и базен и много дечијих игралишта и паркова неке су од исказаних жеља ужичких малишана. За сада су стигле играчке, а по обећањима градоначелнице и све остало биће приоритет у наредном периоду, јер како је истакла деца су наша будућност и њихове жеље морају бити испуњене.