Плесом, вежбањем, тротинетима најмлађи обележавају Европску недељу мобилности
17/09/2021

Плесом, вежбањем, тротинетима најмлађи обележавају Европску недељу мобилности

У оквиру Европске недеље мобилности Град Ужице и наша Предшколска установа организовали су у вртићу Полетарац програм, чији је циљ да се пре свега укаже на важност здравих стилова живота.

У дворишту вртића “Полетарац” малишани и васпитачи низом активности дали су пример суграђанима како се чува и поштује животна средина али и сопствено здравље.

“Ово је још једна од активности, којима се Град Ужице укључује у обележавање Европске недеље мобилности и имамо прилику да видимо како најмлађи кроз своје активности, на часовима физичког, музичког, цртања погазују како треба да негујемо здрав живот и здрав дух”, истакао је Ратко Трмчић члан Градског већа, уз позив суграђанима да се у што већем броју укључе у бициклистичку вожњу од Градске плаже до Стапарске бање сутра од 11 часова.

По речима директорка Предшколске установе Веселинке Јовановић ове активности запшраво су саставни део боравка малишана у објектима Предшколске установе, а Европске анедеља мобилности још један од  значајних датума које се у установи обележавају.

“Европска недеља мобилности акценат ставља на физички развој детета, а ми знамо да је у овом узрасту најважније да се дете правилно физички развија. Данас су деца имала плесне и ритмичке активности, а ту је и вожња тротинета, упознавање деце са саобраћајним знацима, пролазак кроз полигон, као и ликовне активности различитим техникама. Поред тога данас су организоване шетње по граду, обилазак градских терена и локација где су деца узела учешће као мали еколози”.

Малишанима су уручени и адекватни поклони за боравак у природи.

Европска недеља мобилности обележава се од 16. до 22. септембра. За сутра је планирана бициклистичка вожња од Градске плаже до Стапарске бање са стартом у 11 часова, где су за све учеснике обезбеђени поклони, док ће наредне седмице акценат бити на употреби еколошки прихватљивих горива и што мањем коришћењу моторних возила.