Петковић: "Заједничким напорима Ужица и Бајине Баште развијати туризам на Тари"
01/10/2019

Петковић: “Заједничким напорима Ужица и Бајине Баште развијати туризам на Тари”

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић и председник Општине Бајина Башта Радомир Филиповић обишли су јуче на Тари локације које би у перпективи могле бити доступне инвеститорима у циљу развоја туризма на овој планинској лепотици.

“Тара је један од највећих бисера туризма у Србији, а посебно највећи туристички потенцијал за Град Ужице и Општину Бајина Башта. Наше две локалне самоуправе имају озбиљну намеру да заједничким напорима развијају туризам на овој планини. Бајина Башта је знатно више учинила у том правцу у протеклим деценијама, али и ми Ужичани смо решили да се озбиљно посветимо туризму овде на Тари. Имамо пуно занимљивих дестинација, једна од њих је и локација у самом центру Таре која је нуђена у више наврата потенцијалним инвеститорима”, навео је том приликом градоначелник Петковић.

“Поменута локација јесте власништво Републике, али постоји подршка Републичке дирекције за имовину да се она искористи на добробит Ужица и грађана Ужица. Председник Бајине Баште Радомир Филиповић и ја смо се договорили да предузмемо активне мере да уредимо ову локацију и да унапредимо путну инфраструктуру што је основ за развој туризма на овој планини. Намера је да заједничким снагама, уз помоћ Републике, обезбедимо да у наредним годинама имамо неколико реализованих пројеката вредних више милиона евра у сврху развоја туризма на Тари”, рекао је Петковић.

Председник Општине Бајина Башта Радомир Филиповић

Председник Општине Бајина Башта је истакао да је приоритет две локалне самоуправе да се простор на Калуђерским Барама који је у власништву Републике, приведе намени туризма. Уређењем простора у срцу Таре који припада територији Бајине Баште, а власништво је Војне установе Тара, по речима Филиповића, треба да постане трг који ће бити симбол Таре по коме ће ова планина бити препознатљива.